Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Sokeri 1190g4830kcal0g1188.8g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Ruokasooda 20g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka32g128kcal0g31.7g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g500g3650kcal5g5g400g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g400g124kcal13.6g17.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g1000g700kcal120g40g5g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g1250g550kcal3.8g125g6.3g20g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11884g28447kcal609.2g4291.6g937.8g113.2g
Valittu annoskoko5942g14224kcal304.6g2145.8g468.9g56.6g
Annoskoko puolitettuna2971g7112kcal152.3g1072.9g234.5g28.3g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615