Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali335g71kcal4g11.4g0.7g7g
Viinietikka 14g2.9kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Sokeri17g68kcal0g16.7g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g84g18kcal0.8g3.8g0g1.7g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.1g2.8kcal0.2g0.2g0g0.5g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g398kcal10.2g64.8g9.2g18.6g
Valittu annoskoko595g199kcal5.1g32.4g4.6g9.3g
Annoskoko puolitettuna298g99kcal2.6g16.2g2.3g4.7g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649