Rahkapaistos

Ohje Karppilasta Päärynänaiselta.

Tämä annos on 1,5 x ap.

Vatkataan munat, lisätään suola, makeutusaine ja rahka.

Itse käytän teflonvuokaa, irtopohjakakkuvuoka käy hyvin myös (26 cm).
Uuni 200, voi vuokaan ja hetkeksi uuniin, niin että voi sulaa ja samalla vuoan reunat ovat rasvattu.

Lisätään sulanut voi rahkaseokseen, seos vuokaan ja uuniin n. 40 min.
Paistos ensin kohoaa ja siten laskee, se kuuluu asiaan.

Kypsyys voi tarkistaa myös paistoksen keskikohdalla sormella, jos on kiinteä, on valmis.

Kumotaan kun pikkuisen jäähtyy.

Alun perin resepti on Virosta ja siihen kuuluu 1 rkl mannasuurimoita.

Jätin ne pois ja se ei vaikuttanut makuun yhtään.

Kuuluu syödä kiisselin kanssa, eli kiisseli lautaselle ja pala rahkapaistosta päälle.

Olen syönyt ilmankin, mutta nyt löysin reseptin vadelmakiisseli a`la karppi, eli psyllium kanssa tehty.

Toimi loistavasti!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g26g192kcal0.3g0.3g21g0g
Kananmuna kuoreton 128g183kcal16g0.4g13.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g437g306kcal52.5g17.5g2.2g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g2.9g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g1361kcal137.6g36.4g72.6g0g
Valittu annoskoko595g681kcal68.8g18.2g36.3g0g
Annoskoko puolitettuna298g340kcal34.4g9.1g18.2g0g
Arvot/100g100g114kcal11.6g3.1g6.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=459619