Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 313g120kcal3.1g21.6g0.6g7.8g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Sipuli 69g21kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Kasvisliemikuutio 125g382kcal11.9g16.9g29.4g2g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Basilika, tuore9g3.8kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g63g158kcal10g1g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.3g22kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g1434kcal55.2g98.6g85.8g24g
Valittu annoskoko595g717kcal27.6g49.3g42.9g12g
Annoskoko puolitettuna298g359kcal13.8g24.7g21.5g6g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484