Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g276g331kcal57.8g0g11g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g200g108kcal15g1.8g4.2g0.8g
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)63g53kcal0.6g2.2g4.4g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 25g7.5kcal0.9g0.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g1284kcal151.4g30.4g60.4g3.4g
Valittu annoskoko595g642kcal75.7g15.2g30.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna298g321kcal37.9g7.6g15.1g0.9g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.6g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450