Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)177g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Valkosipuli, tuore, silputtu3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.5g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g6g13kcal0.8g1.3g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g228kcal7.8g30.6g8g6.6g
Valittu annoskoko595g114kcal3.9g15.3g4g3.3g
Annoskoko puolitettuna298g57kcal2g7.7g2g1.7g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330