Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 40g120kcal7.1g19.3g0.4g4.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g125g75kcal1.9g16.3g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g78g117kcal0.8g4.7g10.2g0.5g
Oliiviöljy 31g276kcal0g0g31.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32g0.5g1.6g
Ohrajauho 34g113kcal2.8g22.1g0.7g2.6g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 19g50kcal1.6g8.7g0.8g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g1836kcal38.4g210g88g23.2g
Valittu annoskoko595g918kcal19.2g105g44g11.6g
Annoskoko puolitettuna298g459kcal9.6g52.5g22g5.8g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694