Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )8.5g76kcal0g0g8.4g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 49g148kcal4.2g26.9g0.9g6.7g
Grahamjauho 125g410kcal13.2g75.9g2.7g12.4g
Vehnäjauho puolikarkea 135g463kcal13.8g94.5g1.6g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1191g2231kcal69g395.2g27.4g51g
Valittu annoskoko596g1115kcal34.5g197.6g13.7g25.5g
Annoskoko puolitettuna298g558kcal17.3g98.8g6.9g12.8g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82901