Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g2554g9706kcal137.9g817.4g638.6g43.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.1g46kcal0g0g5.1g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1916g4359kcal364g0g325.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 383g292kcal7.2g59.4g0.8g3.8g
Sipuli (kuorittu)50g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g51g53kcal4g8.3g0.3g1g
Maustepippuri, annos 1g3.2g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 160g44kcal2.2g1.8g0.3g12.8g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)639g1054kcal19.2g25.5g95.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)192g241kcal21.1g0.6g17.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11904g31615kcal1112.4g1830.8g2167.8g123.6g
Valittu annoskoko5952g15808kcal556.2g915.4g1083.9g61.8g
Annoskoko puolitettuna2976g7904kcal278.1g457.7g542g30.9g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176