Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2408g795kcal79.5g118g0g0g
Kananmuna kuoreton 442g630kcal55.2g1.3g45.3g0g
Sokeri 1204g4887kcal0g1202.8g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g80g250kcal8.8g48.2g5.6g22.5g
Hiiva 201g150kcal26.3g2.2g0.8g13.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 803g5702kcal6g3.2g642.2g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g803g1422kcal1.6g78.7g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11904g27668kcal354.8g2908.8g1391g72.6g
Valittu annoskoko5952g13834kcal177.4g1454.4g695.5g36.3g
Annoskoko puolitettuna2976g6917kcal88.7g727.2g347.8g18.2g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854