Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen765g252kcal25.2g37.5g0g0g
Hiiva 64g48kcal8.4g0.7g0.3g4.4g
Sokeri 542g2199kcal0g541.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g40kcal1.4g7.6g0.9g3.6g
Suola, annos 3g6.4g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 421g600kcal52.6g1.3g43.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1326g4548kcal135.1g927.8g15.9g46.4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g191g1377kcal1.9g1.9g152.9g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)765g1453kcal3.1g351.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1275g714kcal108.3g63.7g2.5g0g
Flora ruoka kevyt & paksu510g306kcal5.1g22.9g20.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton77g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11904g23103kcal682.6g3915g472g109g
Valittu annoskoko5952g11551kcal341.3g1957.5g236g54.5g
Annoskoko puolitettuna2976g5776kcal170.7g978.8g118g27.3g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817