Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 234g56kcal4.2g5.1g0.7g5.4g
Purjosipuli 47g11kcal0.8g1.1g0.1g1g
Valkosipuli 5.8g6.3kcal0.5g1g0g0.1g
Rypsiöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Flora kevyt margariini 40 400g8.8g32kcal0g0.3g3.5g0g
Kasvisliemi laimennettu 234g22kcal0.7g1g1.7g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g58g140kcal8.8g1.8g11.7g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1194g674kcal30g20.6g51.2g13.2g
Valittu annoskoko597g337kcal15g10.3g25.6g6.6g
Annoskoko puolitettuna298g169kcal7.5g5.2g12.8g3.3g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518