Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi390g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g34g124kcal15.4g13.7g2.1g0g
Maito, Kevyt468g215kcal15g22.5g7g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl125g424kcal17.5g69.9g8.4g13.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1014g3478kcal103.3g709.4g12.2g35.5g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 75g304kcal0g74.8g0g0g
Nautajauheliha 15%1247g2557kcal224.5g0g187.1g0g
Sipuli (kuorittu)1092g295kcal14.2g52.4g2.2g18.6g
Riisi puuroutuva 398g1361kcal24.1g300.6g2.8g9.1g
Kananmuna kuoreton 686g979kcal85.8g2.1g70.3g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml390g585kcal7.8g9.7g58.5g0g
Paprikajauhe 6.2g20kcal0.9g1.1g0.8g2.3g
Valkopippuri 3.1g8.8kcal0.3g1.3g0.1g0.8g
Mustapippuri 6.2g18kcal0.7g2.4g0.2g1.7g
Maustepippuri, annos 1g16g0.5kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11928g20735kcal1019g2519.8g703.8g163.4g
Valittu annoskoko5964g10367kcal509.5g1259.9g351.9g81.7g
Annoskoko puolitettuna2982g5184kcal254.8g630g176g40.9g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420