Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g3355g1040kcal41.6g244.6g6.7g104g
Sipuli (kuorittu)727g196kcal9.4g34.9g1.5g12.4g
Peruna, keskikokoinen 60g839g503kcal12.6g109g0.8g7.5g
Oliiviöljy 151g1335kcal0g0g151g0g
Ruokakerma 5%, Valio839g545kcal12.6g35.2g41.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g34g35kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Valkopippuri 3.4g10kcal0.3g1.4g0.1g0.9g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11928g7328kcal158.4g861.2g404.4g251g
Valittu annoskoko5964g3664kcal79.2g430.6g202.2g125.5g
Annoskoko puolitettuna2982g1832kcal39.6g215.3g101.1g62.8g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297