Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)890g240kcal11.6g42.7g1.8g15.1g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Linssi, punainen, Go Green1011g3287kcal242.7g495.6g10.1g121.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.3g13.4g0.4g5.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka108g12kcal1.2g1.2g0.2g1.1g
Vesi3371g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 281g2484kcal0g0g280.9g0g
Viinietikka balsami67g24kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11952g12268kcal517.2g1114.6g587g287.4g
Valittu annoskoko5976g6134kcal258.6g557.3g293.5g143.7g
Annoskoko puolitettuna2988g3067kcal129.3g278.7g146.8g71.9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212