Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g988g1413kcal123.5g3g101.7g0g
Sokeri575g2333kcal0g574.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 440g1510kcal44.8g308g5.3g15.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 157g526kcal0.1g128.2g0.1g2.2g
Leivinjauhe 22g39kcal1.2g8.5g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1572g2357kcal7.9g565.7g4.7g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g786g1257kcal56.6g125.7g55g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 898g2303kcal11.8g26.9g242.5g0g
Kiivi kuorittu 247g116kcal0g17.5g1.5g6.7g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 269g200kcal2g41.8g1.1g3g
Tomusokeri 1dl=60g22g90kcal0g22.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11952g24289kcal495.8g3643.6g823.8g54.8g
Valittu annoskoko5976g12144kcal247.9g1821.8g411.9g27.4g
Annoskoko puolitettuna2988g6072kcal124g910.9g206g13.7g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759