Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3139g10770kcal319.9g2197.2g37.7g109.9g
Vesi2415g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g30g109kcal13.6g12.1g1.8g0g
Kauralese 362g1304kcal65.2g165.2g27.9g63.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11952g24365kcal797.4g4749g134.8g346.6g
Valittu annoskoko5976g12183kcal398.7g2374.5g67.4g173.3g
Annoskoko puolitettuna2988g6091kcal199.4g1187.3g33.7g86.7g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248