Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu2437g3071kcal268.1g7.3g219.3g0g
Voi 896g6499kcal10.7g3.6g728.4g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g1792g9175kcal159.5g523.2g716.8g105.7g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g269g1075kcal0g266.1g0g0g
Hasselpähkinä 582g3751kcal82.1g19.8g355.2g101.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11952g47140kcal1040.8g1640g4039.4g415.2g
Valittu annoskoko5976g23570kcal520.4g820g2019.7g207.6g
Annoskoko puolitettuna2988g11785kcal260.2g410g1009.9g103.8g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378363