Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 56g394kcal0.4g0g44.4g0g
Hunaja 105g347kcal0.5g84.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.3g1.2g3.4g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Hasselpähkinä 24g157kcal3.4g0.8g14.9g4.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 225g80kcal0.4g16g0.2g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1197g2888kcal50.6g346g138.4g24.4g
Valittu annoskoko599g1444kcal25.3g173g69.2g12.2g
Annoskoko puolitettuna299g722kcal12.7g86.5g34.6g6.1g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623