Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 233g313kcal24.8g4.8g21.6g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.8g53kcal0g0g5.8g0g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g117g35kcal1.2g7g0.2g0g
Valkosipuli 4.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1197g948kcal57.4g52.4g55.8g4g
Valittu annoskoko599g474kcal28.7g26.2g27.9g2g
Annoskoko puolitettuna299g237kcal14.4g13.1g14g1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060