Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 57g128kcal2.9g9.9g7.9g3.3g
Persilja 11g3.1kcal0.2g0.1g0g0.9g
Oliiviöljy 28g250kcal0g0g28.2g0g
Tomaatti 113g26kcal0.6g3.9g0.3g1.6g
Kurkku 102g11kcal0.6g1.4g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 226g418kcal10.4g71.5g8.8g3.6g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore28g7.1kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1197g1703kcal30.2g181.8g90.8g21.4g
Valittu annoskoko598g852kcal15.1g90.9g45.4g10.7g
Annoskoko puolitettuna299g426kcal7.6g45.5g22.7g5.4g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500