Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 457g138kcal5.7g21.9g0.9g7.8g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Voi 23g166kcal0.3g0.1g18.6g0g
Kesäkurpitsa zucchini 4568g825kcal25.6g114.2g18.3g32g
Vesi, vesijohtovesi 457g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g343g959kcal65.1g0g75.4g0g
Basilika, tuore 114g31kcal3.6g1.2g0.9g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11968g4287kcal204.2g282.2g228.4g84.2g
Valittu annoskoko5984g2143kcal102.1g141.1g114.2g42.1g
Annoskoko puolitettuna2992g1072kcal51.1g70.6g57.1g21.1g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015