Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75800g5440kcal8g8g600g0g
Sokeri 1160g4708kcal0g1158.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1360g4666kcal138.6g952g16.3g47.6g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.4g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g680g367kcal61.2g28.6g1.4g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g800g960kcal24g32.8g80g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1040g401kcal1.7g84.9g0.9g15.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g40g146kcal1.4g31.8g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11968g34030kcal474g4750.8g1400g126.8g
Valittu annoskoko5984g17015kcal237g2375.4g700g63.4g
Annoskoko puolitettuna2992g8508kcal118.5g1187.7g350g31.7g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072