Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala601g1924kcal90.2g354.8g15.6g60.1g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton80g257kcal18.5g8.4g16.7g0g
Voi vähäsuolainen 401g2908kcal4.8g1.6g325.9g0g
Sokeri 64g260kcal0g64.1g0g0g
Vesi241g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 468g3393kcal5.6g1.9g380.2g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g935g3274kcal15.9g832.5g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 588g815kcal73.5g1.8g57.6g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton160g513kcal37g16.8g33.4g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark401g2125kcal31.7g128.3g168.4g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g802g962kcal22.5g36.1g80.2g0.8g
Kuohukerma,valio,2dl1136g3862kcal22.7g34.1g397.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark107g567kcal8.4g34.2g44.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11968g41720kcal661.6g3029.2g3041g121.8g
Valittu annoskoko5984g20860kcal330.8g1514.6g1520.5g60.9g
Annoskoko puolitettuna2992g10430kcal165.4g757.3g760.3g30.5g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045