Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.3g1.8g15.3g
Valkosipuli 451g488kcal35.6g73.5g2.7g9.5g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g122g1076kcal0g0g121.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g619kcal18.4g126.2g2.2g6.3g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g451g1262kcal85.6g0.1g99.1g0g
Timjami 14g38kcal1.2g3.6g1g5g
Persilja 270g74kcal3.7g3g0.5g21.6g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g3605g4327kcal90.1g216.3g324.5g54.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11988g16252kcal492.6g932g1107g223.6g
Valittu annoskoko5994g8126kcal246.3g466g553.5g111.8g
Annoskoko puolitettuna2997g4063kcal123.2g233g276.8g55.9g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122