Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai1.1g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Sokeri 1.7g7kcal0g1.7g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g0.6g0.6kcal0g0g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g48kcal0.4g5.4g2.6g0g
Valittu annoskoko6g24kcal0.2g2.7g1.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g12kcal0.1g1.4g0.7g0g
Arvot/100g100g409kcal3.4g45.8g22g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412