Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 0.5g0.8kcal0g0g0.1g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka0.9g0.8kcal0.1g0g0g0g
Sipuli 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Ananas, omassa liemessään 0.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 1g0.4kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%0.4g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g15kcal0.8g1g0.6g0g
Valittu annoskoko6g8kcal0.4g0.5g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.2g0.3g0.2g0g
Arvot/100g100g129kcal6.8g8.5g5.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965