Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Herkkusieni 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kiinankaali raaka 100g0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Voi 0g0.1kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen0.1g0kcal0g0g0g0g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 0.1g0kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi2.9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.2g0.7kcal0g0g0.1g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g4kcal0g0.2g0.2g0g
Valittu annoskoko6g2kcal0g0.1g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g34kcal0g1.7g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416