Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g0.6g2kcal0g0.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai0.7g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1.1g3.5kcal0.2g0.6g0g0.1g
Voi, normaalisuolainen (Valio)0.3g2kcal0g0g0.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g0.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.2g1.1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g29kcal1g3.8g0.6g0.4g
Valittu annoskoko6g15kcal0.5g1.9g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.3g1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g242kcal8.3g31.7g5g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183