Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g2.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.6g4.3kcal0g0g0.5g0g
Sokeri0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g0.9g3.2kcal0.1g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.8g2.7kcal0g0g0.3g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g29kcal0.4g3g1.6g0g
Valittu annoskoko6g15kcal0.2g1.5g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g0.8g0.4g0g
Arvot/100g100g237kcal3.2g24.2g12.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574