Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)1.2g8.8kcal0g0g1g0g
Sokeri 1g4.2kcal0g1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g1.2g3.8kcal0.1g0.9g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 0.7g0.3kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g46kcal0.6g6g2g0g
Valittu annoskoko6g23kcal0.3g3g1g0g
Annoskoko puolitettuna3g12kcal0.2g1.5g0.5g0g
Arvot/100g100g380kcal4.9g49.2g16.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060