Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2.5g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Soijakastike 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Korppujauho 0g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g0.9g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g0.6g0.9kcal0.1g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g10kcal0.4g1g0.2g0.2g
Valittu annoskoko6g5kcal0.2g0.5g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g82kcal3.3g8.3g1.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364