Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 0.6g4.1kcal0g0g0.5g0g
Hunaja 1.1g3.6kcal0g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinä 0.3g1.6kcal0g0g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g30kcal0.4g3.6g1.6g0g
Valittu annoskoko6g15kcal0.2g1.8g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g0.9g0.4g0g
Arvot/100g100g237kcal3.2g28.6g12.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623