Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.2g9kcal0g0g1g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 3.7g1.6kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g31kcal0g3g2g0.2g
Valittu annoskoko6g16kcal0g1.5g1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0g0.8g0.5g0.1g
Arvot/100g100g253kcal0g24.2g16.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593