Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1.6g0.4kcal0g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 1.6g0.6kcal0.1g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Paprika punainen 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokakerma Valio 4% K&P0.8g0.5kcal0g0g0g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g0.3g0.5kcal0.1g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g0.2g0.7kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g6kcal0.6g0.2g0g0g
Valittu annoskoko6g3kcal0.3g0.1g0g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.2g0.1g0g0g
Arvot/100g100g51kcal4.9g1.6g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900