Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1.5g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa0.8g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g0.8g4.7kcal0.2g0.1g0.4g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g1.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)0.3g1.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Seesaminsiemen0.5g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.2g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti0.2g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g34kcal2.2g0.8g2.6g0.2g
Valittu annoskoko6g17kcal1.1g0.4g1.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.6g0.2g0.7g0.1g
Arvot/100g100g271kcal17.5g6.3g20.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202