Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1.1g8.1kcal0g0g0.9g0g
Sokeri 0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2.3g7kcal0.2g1.4g0g0.3g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1.6g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Sokeri0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g41kcal0.4g5.4g1.8g0.8g
Valittu annoskoko6g21kcal0.2g2.7g0.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna3g10kcal0.1g1.4g0.5g0.2g
Arvot/100g100g334kcal3.2g43.5g14.5g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906