Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.2g1.2kcal0g0g0.1g0g
Sokeri 1g3.9kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.1kcal0.2g1g0g0.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g26kcal0.4g4.6g0.6g0.2g
Valittu annoskoko6g13kcal0.2g2.3g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g1.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g210kcal3.2g36.5g4.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247