Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1.8g1kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)0.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.3kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1.8g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g19kcal0.4g3.2g0g0.2g
Valittu annoskoko6g10kcal0.2g1.6g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.1g0.8g0g0.1g
Arvot/100g100g152kcal3.1g25g0g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518