Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1.3g9kcal0g0g1g0g
Mustikka2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g37kcal0.2g3.6g2g0.2g
Valittu annoskoko6g18kcal0.1g1.8g1g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.1g0.9g0.5g0.1g
Arvot/100g100g286kcal1.6g28.1g15.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796