Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1.3g6.5kcal0g0.7g0.4g0.1g
Voi 1.3g9kcal0g0g1g0g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.4g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.9kcal0.1g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g53kcal0.6g5.6g3g0.2g
Valittu annoskoko7g27kcal0.3g2.8g1.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g13kcal0.2g1.4g0.8g0.1g
Arvot/100g100g408kcal4.6g43.1g23.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834