Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1.1g4.7kcal0.1g0.7g0.2g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.4g2.7kcal0g0g0.3g0g
Vadelma 1g0.4kcal0g0g0g0g
Maitorahka (Pirkka)1.5g1kcal0.2g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%1.2g2.6kcal0g0.1g0.2g0g
Liivatelehti, gelatiini0.1g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g25kcal0.8g2.2g1.4g0g
Valittu annoskoko7g13kcal0.4g1.1g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g0.6g0.4g0g
Arvot/100g100g194kcal6.2g16.9g10.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214739