Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g2.5g8.1kcal0.4g1.7g0.1g0.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1.3g4.5kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Ohrasuurimo 1.3g4kcal0.1g0.8g0g0.1g
Oivariini, 60 (100g)0.2g0.9kcal0g0g0.1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1.3g4kcal0.1g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g43kcal1.6g8g0.6g1g
Valittu annoskoko7g22kcal0.8g4g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna3g11kcal0.4g2g0.2g0.3g
Arvot/100g100g326kcal12.1g60.6g4.5g7.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810