Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 2.2g3.4kcal0.4g0g0.2g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl0.7g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Jäävuorisalaatti, rapea0.5g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima0.7g2.9kcal0.2g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g20kcal1.4g0.8g1g0g
Valittu annoskoko6g10kcal0.7g0.4g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.4g0.2g0.3g0g
Arvot/100g100g156kcal11.1g6.3g7.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760