Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)1.2g0.6kcal0.1g0g0g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g2g5.4kcal0g0.5g0.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kauradigestive (Semper), annos 8g1.6g7.3kcal0.1g1.1g0.3g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 0.4g2.1kcal0g0g0.2g0g
Vadelma 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g33kcal0.4g3.6g1.4g0g
Valittu annoskoko7g17kcal0.2g1.8g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.1g0.9g0.4g0g
Arvot/100g100g250kcal3g27.3g10.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104