Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.8g1kcal0.1g0g0.1g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g0.8g4.7kcal0.2g0.1g0.4g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Puolukka 1.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g39kcal0.6g3.8g2.2g0g
Valittu annoskoko6g19kcal0.3g1.9g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g10kcal0.2g1g0.6g0g
Arvot/100g100g302kcal4.7g29.7g17.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866