Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g0.7g2.1kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi4.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Sinappi 0g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g11kcal0.6g1g0.4g0.2g
Valittu annoskoko6g6kcal0.3g0.5g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.2g0.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g88kcal4.7g7.8g3.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576