Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1.1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.6kcal0g0.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g0.9g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 1g2.5kcal0g0g0.3g0g
Kiivi kuorittu 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g26kcal0.4g3.4g1g0g
Valittu annoskoko7g13kcal0.2g1.7g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.1g0.9g0.3g0g
Arvot/100g100g199kcal3g25.8g7.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759