Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot0.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa2.3g3.3kcal0.6g0g0.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 0.6g2.3kcal0g0g0.2g0g
Crowmoor siideri2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g17kcal1.4g0.2g0.8g0g
Valittu annoskoko7g8kcal0.7g0.1g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.4g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g126kcal10.6g1.5g6.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542