Omppupiirakka a la Henna

Vatkaa pehmeä margariini (tai vaihtoehtoisesti voi) sekä sokeri vaaleaksi joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

Lisää munat yksitellen.

Seos saattaa "juoksettua" (eli muuttua rakeiseksi), mutta se tasoittuu kun kuivia aineita lisätään joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään ja lisää parissa erässä voi-muna-sokeriseokseen.

Taputtele voidellun vuoan pohjalle.

Pilko omenat makusi mukaan joko kuutioiksi tai viipaleiksi.

Omenia ei tarvitse kuoria, vain kodat poistetaan.

Asettele omenat taikinan päälle.

Omenia käytetään oman maun mukaan, antamani määrä on viitteellinen.

Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria, oman maun mukaan.

Sulata 50g voita/margariinia, lisää desin verran sokeria ja desin verran kaurahiutaleita joukkoon.

Ripottele tämä seos omenoiden päälle.

Paistetaan n. 200°c:ssa n.40min, kunnes pinta nätisti ruskettunut.

(pohjan ainekset: 150g rasvaa, 2dl sokeria, 2munaa, vajaa desi leseitä (kaurahiutaleita voi käyttää tilalla, myös mitkä tahansa muut leseet käyvät), n. 3dl vehnäjauhoja (lisää ensin 3dl, jos taikina jää löysäksi, laita vähän enemmän, ei kuitenkaan yli 4dl) ja 1tl leivinjauhetta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen0.7g5.3kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kaurahiutale 0.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g37kcal0.4g4.4g1.8g0g
Valittu annoskoko6g18kcal0.2g2.2g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna3g9kcal0.1g1.1g0.5g0g
Arvot/100g100g291kcal3.2g34.9g14.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=193578